Οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων» συνεχίζουν και φέτος τον θεσμό «Φίλοι των Εκδόσεων των Συναδέλφων». Δεν είναι δική μας πρωτοτυπία. Γνωρίζουμε πως πολλοί εναλλακτικοί και κινηματικοί εκδοτικοί οίκοι σε όλη την Ευρώπη έχουν καθιερώσει αυτό τον θεσμό. Οι «Φίλοι των Εκδόσεων» είναι μια πολύτιμη στήριξη στην προσπάθειά μας τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της συμβολής με προτάσεις, συμβουλές, ιδέες κ.ο.κ. Αποτελούν ταυτόχρονα μια σημαντική βοήθεια στη διακίνηση των βιβλίων μας.

Πώς λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Με μια ετήσια συνδρομή 100 ευρώ, που δίνεται εφάπαξ ή σε 2 δόσεις (μία με την εγγραφή και μία τον Ιούλιο), ο/η φίλος/η των Εκδόσεων παίρνει δωρεάν ένα αντίτυπο από κάθε καινούργιο βιβλίο που βγαίνει μέσα στη χρονιά. Επίσης, πέραν του δωρεάν αντιτύπου, θα μπορεί να αγοράζει τα βιβλία μας με έκπτωση 50% επί της ονομαστικής τιμής (τιμή καταλόγου). Επιπλέον, επειδή οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων» εκτός από τα δικά τους βιβλία διακινούν και βιβλία άλλων εκδοτικών οίκων, μπορούν να προμηθεύουν τους φίλους τους με όποιο βιβλίο αναζητούν με έκπτωση 30% επί της ονομαστικής του τιμής (με σεβασμό στην Ενιαία Τιμή του Βιβλίου). Τέλος, ο/η φίλος/η των Εκδόσεων μπορεί να αγοράζει κάθε τεύχος του περιοδικού Θέσεις με έκπτωση 50%.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυξάνουμε τη συνδρομή κατά δέκα ευρώ. Δυστυχώς οι αυξήσεις στο κόστος του χαρτιού, της εκτύπωσης, της βιβλιοδεσίας αλλά και όλων των υπόλοιπων παγίων δεν μας επιτρέπει να κρατήσουμε τη συνδρομή στα 90 ευρώ. Προσθέσαμε όμως στο «οπλοστάσιό» μας και το περιοδικό Θέσεις (το οποίο προμηθεύεστε με έκπτωση 50%) και αυτό αποτελεί ένα μικρό αντιστάθμισμα. Ελπίζουμε αυτή η μικρή αύξηση των 10 ευρώ να μην αποδειχτεί δυσβάσταχτη για εσάς και να μην ξαναχρειαστεί να την κάνουμε για τα επόμενα χρόνια.

Αναμένουμε οι Φίλοι των Εκδόσεων, πέρα από τη μέχρι τώρα βοήθειά τους στο ζήτημα της διακίνησης, να μας ανοίξουν και νέους δρόμους ώστε τα βιβλία μας να προβληθούν περισσότερο και να φτάσουν σε νέους χώρους (στέκια, βιβλιοπωλεία, πόλεις της επαρχίας κ.λπ.).

Οι Φίλοι που επιθυμούν να στέλνουμε τα βιβλία τους στον χώρο τους, θα τα παίρνουν δύο φορές τον χρόνο (Ιούλιο και Δεκέμβριο) με το ταχυδρομείο και θα επιβαρύνονται τα έξοδα αποστολής.

Παρακαλούμε όποιος/α ενδιαφέρεται, να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξη που θα μας προσφέρετε.

Πώς πληρώνω;

  1. Με κατάθεση στον λογαριασμό με αριθμό 5080 065297 711 της Τράπεζας Πειραιώς (IBAN GR93 0172 0800 0050 8006 5297 711 – δικαιούχος ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ). Στην περίπτωση αυτή, μην ξεχάσετε να μας στείλετε ένα μήνυμα στο [email protected], με το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, το τηλέφωνό σας και αν θέλετε να σας στέλνουμε τα βιβλία ή θα τα παραλαμβάνετε εσείς από το βιβλιοπωλείο μας!
  2. Ελάτε μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο μας στην οδό Καλλιδρομίου 30, στα Εξάρχεια. Θα χαρούμε πολύ να τα πούμε από κοντά και να πιούμε έναν καφέ!

Ποια βιβλία σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουν το 2024;*

Λίντα Μαρτίν Άλκοφ, Βιασμός και αντίσταση. Κατανοώντας την πολυπλοκότητα της σεξουαλικής βίας (το βιβλίο-σταθμός της σπουδαίας φεμινίστριας φιλοσόφου)

Ζαν-Φρανσουά Βιλάρ, Το ταγκό της Βαστίλης (σπουδαίο νουάρ από ένα σπουδαίο συγγραφέα)

Ντ. Χάντερ, Φόρμες γυμναστικής, τραύματα και ταξικοί προδότες (το δεύτερο βιβλίο από τον συγγραφέα του θρυλικού πλέον Chav. Αλληλεγγύη από τα υπόγεια)

Ντανιέλ ντε Ρουλέ, Μια Κυριακή στο βουνό (η εξιστόρηση του εμπρησμού της έπαυλης του βαρόνου των γερμανικών ΜΜΕ Άξελ Σπρίνγκερ από τον συγγραφέα των Δέκα μικρών αναρχικών)

Ξένια Μαρίνου, Ένας ελέφαντας με ρεντικότα. Εικόνες από μια αστυνομική έκθεση 1883-1903 (ανασκαφή στα αρχεία της παρισινής αστυνομίας με αφορμή τον Παναγιώτη Αργυριάδη και την Παρισινή Κομμούνα)

Ζεράρ Λεκάς, Το αίμα των εχθρών μας (εξαιρετικό νουάρ που εκτυλίσσεται στη Μασσαλία του 1962)

Φρεντερίκ Φαζαρντί, Sniper (τα λόγια είναι περιττά)

Wu Ming, Αλτάι (η «συνέχεια» του Εκκλησιαστή σε νέα μετάφραση)

Wu Ming, Μανιτουάνα (το μυθιστόρημα για την Αμερικανική Επανάσταση σε νέα μετάφραση)

Συλλογικό, Κατανοώντας την παράνοια (ψυχολογία-ψυχιατρική – το τρίτο βιβλίο της συνεργασίας μας με το Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές)

Συλλογικό, Πρακτικά του Συνεδρίου για το 1821 (Νομική Σχολή – Δεκέμβριος 2021) (το δεύτερο συνέδριο, μετά εκείνο για τη Ρωσική Επανάσταση, με οργάνωση από τα κάτω και με πρωτοβουλία και ενεργή συμμετοχή του Γιώργου Λιερού, συγγραφέα που εκδίδουμε τα βιβλία του)

* Το εκδοτικό πρόγραμμα δεν είναι τελικό (όπως και σε κάθε εκδοτικό οίκο) και ενδέχεται να προστεθούν ή να αφαιρεθούν βιβλία (ή να αντικατασταθούν). Επίσης κάποιοι τίτλοι μεταφρασμένων βιβλίων είναι προσωρινοί και πιθανόν να αποδοθούν διαφορετικά.

Γίνε φίλη/ος των εκδόσεων