Ψιλά Γράμματα

Τρόποι πληρωμής και ασφάλεια συναλλαγών

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εξοφλήσετε την παραγγελία σας με όποιον από τους παρακάτω τρόπους εσείς επιθυμείτε και με απόλυτη ασφάλεια.

Οι επιλογές που σας προσφέρονται είναι:

  • Πληρωμή επί αντικαταβολή: πληρώνετε όταν παραλαμβάνετε την παραγγελία σας. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την αποστολή με αντικαταβολή (δεν υπάρχει διαφοροποίηση των εξόδων αποστολής ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής).
  • Πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα VISA ή MASTERCARD ή DINERS έκδοσης οποιασδήποτε τράπεζας ή χρεωστική κάρτα η οποία υποστηρίζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  • Πληρωμή με PayPal: Αυτόματη μετάβαση και εξόφληση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα PayPal.

Έξοδα αποστολής

Για αποστολές παραγγελιών εντός Ελλάδας, συνολικής αξίας αγοράς 35 ευρώ και πάνω, δεν γίνεται καμία χρέωση εξόδων αποστολής.

Για τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί από τις εταιρείες ταχυμεταφορών ως δυσπρόσιτες, η αξία αγοράς χωρίς έξοδα αποστολής, είναι 50 ευρώ.

Αγορές αξίας έως 34,99 ευρώ, χρεώνονται με 3,50 ευρώ έξοδα αποστολής.

Για τις δυσπρόσιτες περιοχές, για αγορές αξίας έως 49,99 ευρώ το κόστος αποστολής ανέρχεται στα 12,00 ευρώ.

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την αποστολή με αντικαταβολή (δεν υπάρχει διαφοροποίηση των εξόδων αποστολής ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής).

Στα έξοδα αποστολής συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα συσκευασίας, καθώς και τα διαχειριστικά έξοδα.

Τα έξοδα αποστολής και συσκευασίας υπολογίζονται ανά αποστολή και διαμορφώνονται από την τελική αξία αγοράς κάθε αποστολής.

Σε περίπτωση αλλαγής (επιστροφή και νέα αποστολή), για την νέα αποστολή ως αξία αγοράς υπολογίζεται η διαφορά ανάμεσα στην νέα αποστολή και την επιστροφή. Σε περίπτωση μη παραλαβής λόγω αμέλειας του πελάτη, ο λογαριασμός του πελάτη χρεώνεται με τα έξοδα αποστολής, ανεξάρτητα αν στην αρχική αποστολή δεν είχαν χρεωθεί έξοδα. Αλλαγές, αντικαταστάσεις ή και επιστροφές γίνονται μόνο κατόπιν επικοινωνίας, συνεννόησης και οδηγιών που λαμβάνει ο πελάτης.

​Χρόνοι αποστολής και παράδοσης

Ο χρόνος αποστολής από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων είναι κατά κανόνα 2-3 εργάσιμες μέρες από την επομένη της παραγγελίας.

Ως εργάσιμες μέρες υπολογιζονται οι καθημερινές μέρες της εβδομάδας (πλην Σαββάτου, Κυριακής και αργιών).

Οι αποστολές εντός Ελλάδας γίνονται κατά κανόνα με συνεργαζόμενη εταιρεία courier και τις παραλαμβάνετε στην διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Για τις περιοχές τις οποίες οι εταιρείες courier χαρακτηρίζουν απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες, οι αποστολές γίνονται με τα ΕΛΤΑ και τις παραλαμβάνετε είτε από τον ταχυδρομικό διανομέα, είτε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας.

Ταυτόχρονα με την αποστολή της παραγγελίας σας, ο λογαριασμός σας ενημερώνεται για την εκτέλεση της.

Για τις αποστολές εντός Ελλάδας, η παράδοση θα γίνει με courier στη διεύθυνση σας, κατά κανόνα σε 2-3 εργάσιμες ημέρες μετά την αποστολή. Για τις ταχυδρομικές αποστολές στις απομακρυσμένες περιοχές, ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τους χρόνους των ΕΛΤΑ για την συγκεκριμένη περιοχή, συνήθως 2-6 εργάσιμες μέρες μετά την αποστολή.

Ειδικοί λόγοι και λόγοι ανωτέρας βίας μπορούν να επιμηκύνουν τους χρόνους αποστολής.

Διαθεσιμότητα των βιβλίων

Δυστυχώς σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης του e-shop δεν είναι ακόμα συνδεδεμένο με την αποθήκη μας, αυτό σημαίνει ότι κάποιο βιβλίο που μπορεί να φαίνεται διαθέσιμο μπορεί να μην είναι και μπορεί ακόμα και να έχει εξαντληθεί.

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας παραγγελθέντων βιβλίων, το βιβλιοπωλείο αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσει και να ζητήσει έγκριση για την εκτέλεση της υπόλοιπης παραγγελίας, ή ακύρωση αυτής. Είναι κατανοητό ότι σε αυτήν τη περίπτωση οι χρόνοι αποστολής μετράνε από την παραλαβή της απάντησης του πελάτη.

Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα χρειαστείτε βοήθεια ή απλά αναζητάτε κάποια απάντηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].​

Ελαττωματικά – κακέκτυπα προϊόντα

Ελαττωματικά και κακέκτυπα βιβλία / προϊόντα, αντικαθίστανται με έξοδα του βιβλιοπωλείου μας, εφόσον υπάρξει σχετική γνωστοποίηση με ηλεκτρονικό μήνυμα ή άλλο τρόπο επικοινωνίας.

Έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε ή να επιστρέψετε βιβλία (ισχύει μόνο για αποστολές), τα οποία έχετε παραλάβει από το βιβλιοπωλείο μας. Η δυνατότητα αυτή προϋποθέτει φυσικά ότι τα βιβλία που θα επιστρέψετε θα φτάσουν σε μας στην ίδια καλή κατάσταση όπως τα παραλάβατε (σε φροντισμένη συσκευασία που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει φθορά κατά την επιστροφή), ότι δεν θα φέρουν καμία ένδειξη ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ή φωτοτυπηθεί, και ότι η αλλαγή θα γίνει εντός της προθεσμίας των 14 ημερών.

Εφόσον έχετε την δυνατότητα, το προτιμότερο για να μην χρεωθείτε με πρόσθετες επιβαρύνσεις, είναι να μας επισκεφθείτε στο βιβλιοπωλείο μας (Καλλιδρομίου 30, Αθήνα 11473) για την αλλαγή, προσκομίζοντας και την απόδειξη που υπήρχε στο δέμα που παραλάβατε.

Μπορείτε επίσης να μας αποστείλετε (με δική σας χρέωση) τα βιβλία που επιθυμείτε να αλλάξετε και μόλις τα παραλάβουμε και επιβεβαιώσουμε την καλή τους κατάσταση, θα σας αποστείλουμε αυτά με τα οποία επιθυμείτε να τα αντικαταστήσετε ή –εφόσον το επιθυμείτε– θα συμψηφίσουμε την αξία σε επόμενη παραγγελία σας ή –εφόσον διαθέτετε τραπεζικό λογαριασμό– μπορούμε να καταθέσουμε την αξία.

Στην περίπτωση νέας αποστολής (αλλαγής), εάν η διαφορά αξίας της επαναποστολής από την αξία της επιστροφής είναι μικρότερη των 35 ευρώ, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει χρέωση εξόδων αποστολής 3,50 ευρώ.

Ειδικά για τις αποστολές βιβλίων στο χώρο σας αν έχει εγκριθεί επιστροφή χρημάτων, τότε θα πρέπει να αναφέρετε την Τράπεζα και τον αριθμό λογαριασμού στον οποίο θα γίνει η επιστροφή. Σε περίπτωση που η τράπεζα δεν είναι μία από τις τέσσερις συστημικές, τότε υπολογίζονται τα τραπεζικά έξοδα κατάθεσης τα οποία ενδεχομένως υπάρχουν. Σημειώνουμε ότι επιστροφή των χρημάτων γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό ακόμα και σε περίπτωση που η επιστροφή γίνει στο κατάστημα. Η επιστροφή χρημάτων ισχύει μόνο για τις αγορές από την ιστοσελίδα.

Παρακαλούμε, προκειμένου να εξυπηρετηθείτε όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά χωρίς πιθανότητα λάθους, στην επιστροφή μαζί με το βιβλίο (α-β-γ δεν απαιτούνται εφόσον υπάρχει κάρτα αλλαγής) να υπάρχει σημείωμα σε εμφανές σημείο με

α/το ονοματεπώνυμο στο οποίο εκδόθηκε η απόδειξη

β/τον αριθμό απόδειξης που παραλάβατε

γ/τον κωδικό πελάτη που υπάρχει στην απόδειξη

δ/ακριβή περιγραφή των βιβλίων που επιθυμείτε να αποκτήσετε σε αντικατάσταση αυτών που επιστρέφετε ή σημείωμα αν επιθυμείτε να πιστώσουμε τον λογαριασμό σας έως την επόμενη παραγγελία σας ή αν επιθυμείτε επιστροφή της αξίας με τα σχετικά απαραίτητα στοιχεία (Δικαιούχος, Τράπεζα, Αριθμός λογαριασμού, ΙΒΑΝ).

ε/αναφορά στην ημερομηνία του παρόντος mail (δηλαδή ότι έχει υπάρξει συνεννόηση)

Το σημείωμα αυτό πρέπει να συνοδεύει εμφανώς το βιβλίο και να μην αποστέλλεται με mail, καθώς έτσι επιταχύνεται η διαδικασία της επιστροφής.

Η διεύθυνση για τις επιστροφές είναι: ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (Επιστροφή) Καλλιδρομίου 30, Αθήνα 11473

Σημειώνεται ότι συστηματικές αλλαγές και επιστροφές, οι οποίες αποτελούν αδικαιολόγητη και εμφανή κατάχρηση του σχετικού δικαιώματος, συνιστούν βασικό λόγο αδυναμίας εξυπηρέτησης του πελάτη στο μέλλον.

Ενιαία Τιμή του Βιβλίου – Εκπτώσεις

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων ακολουθούν (όπως όλα τα βιβλιοπωλεία) την Ενιαία Τιμή του Βιβλίου. Αυτό σημαίνει ότι για βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο 18μηνο η έκπτωση δεν μπορεί να είναι πάνω από 10% επί της ονομαστικής τιμής.