Περικλής Κοροβέσης

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, ση­­­μειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα με τον Πιερ Βιντάλ-Νακέ στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί χούντας. Το πρώτο του βιβλίο, Ανθρωποφύλακες (1969), μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες
Εκτός από πεζά, έχει γράψει θέατρο, παιδικά έργα και ποίηση. Κείμενά του έχουν περιληφθεί σε πολλούς συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκτός της συγγραφικής δραστηριότητας, αρθρογράφησε επί σειρά ετών στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία από τη στήλη «Το ψευδοκράτος των Αθηνών», στην εφημερίδα Εποχή από τη στήλη «Αριστερή Ανακύκλωση» και στην Εφημερίδα των Συντακτών από τη στήλη «Στο κέντρο του Περιθωρίου», από την ίδρυσή της έως τον θάνατό του, στις 11 Απριλίου του 2020.
Χρημάτισε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων (με τον συνδυασμό του Λέοντα Αυδή) και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημά του (2007-2009).

Βιβλία του/της συγγραφέα